Kinderliedjes

Ton Custers heeft vanuit Hastijns verschillende projecten verzorgt waarin liedjes voor kinderen een prominente plaats in namen. Vaak stond hierin ook het gebruik van het Limburgs bij kinderen centraal.  Voor de gemeente Eijsden Margraten heeft hij liedjes geschreven voor peuterspeelzalen in het kader van het project Kal Plat van de gemeente. JongNL Limburg heeft twee Cd’s uitgebracht met liedjes die hij heeft geschreven voor diverse producties van JongNL die werden ontwikkeld voor, door en met kinderen.

Limburgstalige liedjes voor peuterspeelzalen

In het kader van het project “Plat kalle, dao liers de get van! heeft Ton in opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten een aantal liedjes die in de peuterspeelzalen worden gezongen tijdens de vaste rituelen vertaald van het Nederlands naar het Limburgs. Daarnaast heeft hij een aantal nieuwe liedjes geschreven speciaal voor peuterspeelzalen. De liedjes zijn ingezongen door Edith Rutten.

klik hier>

Limburgstalige kinderliedjes

Een overzicht van Limburgstalige kinderliedjes met teksten van Ton Custers. Een aantal van deze liedjes zijn opgenomen op de CD’s “Es se mit wils doon” en “Kieke…” uitgegeven door JongNL Limburg.

klik hier>

Nederlandstalige kinderliedjes

Een overzicht van Nederlandstalige kinderliedjes met teksten van Ton Custers. Een aantal van deze liedjes zijn opgenomen op de CD’s  “Kieke…” en “Samen Spelen” uitgegeven door JongNL Limburg.

klik hier>