Huiskamerconcert

Organiseer uw eigen huiskamerconcert met live muziek van Ton. Elk huis, elke huiskamer is anders. Het is DE plek waar men persoonlijkheid uitdraagt en een omgeving creëert waar je jezelf bent met familie, vrienden en mensen die deel uitmaken van jouw leven. Een optreden realiseren in zo’n bijzondere omgeving met een uniek decor is zowel voor de toeschouwers als de artiest zeer speciaal. Door de kleinschaligheid en het directe contact met het publiek ontstaat er iets persoonlijks… iets intiems… een belevenis.
 
Geniet samen met de gasten die u heeft uitgenodigd een programma waarin tijdens een optreden twee keer 11 liedjes met zang en gitaar worden gepresenteerd. De liedjes worden telkens ingeleid met "de geschiedenis" of “het verhaal” van het liedje.
Elke gast betaald een bijdrage van € 10,00 (minimum kosten € 200,00 + reiskosten).
Als u uw gasten op een hapje of een drankje wilt trakteren zijn de kosten hiervan uiteraard voor uw rekening.
 
Er kan gekozen worden uit vier verschillende programma's:
 
Wo 't vanaaf kwoom en waat d'r van is gekómme
De helft van de liedjes die worden gezongen is eigen werk. De andere helft zijn liedjes die een rol hebben gespeeld in de "muzikale basis" voor die eigen liedjes. Waar komt de melancholie in deze liedjes vandaan? Welke invloed hebben de eerste LP, het eerste live optreden en de eerste opera die hij gezien heeft op zijn muziek? Waarom kiest hij wel of niet voor bepaalde thema’s voor zijn liedjes? Wie de muzikale biografie op de website van Ton heeft gezien weet dat Simon & Garfunkel, Don McLean, BAP en Suzanne Vega zeker de revue zullen passeren.
 
Franse chansons
Elk jaar groeit in de maanden juli en augustus in Nederland de interesse voor het Franse chanson. Geholpen door de goed beluisterde uitzendingen van Radio Tour de France , maar ook door het vakantiegevoel. Chanson is simpelweg het Franse woord voor 'lied', en is daarmee de benaming voor de populairste, meest eigen stijl van Franse zangkunst. Het heeft vaak een poëtisch-verhalende vorm,  een melancholische sfeer, maar regelmatig ook een meeslepend vrolijke sfeer.  Dit huiskamerconcert is een reis langs oude, nieuwe, bekende en onbekende Franse chansons. Zo zijn er onder andere liedjes van Brel, Moustaki, Dutronc, Cabrel en Boulay. Geniet mee met deze juweeltjes uit Frankrijk en de verhalen die bij die liedjes horen.
 
Protestliedjes, wie kent ze nog?
Op Wikipedia wordt de volgende definitie van een protestlied gegeven: een protestlied is een lied dat de maatschappij op de hak neemt, met het doel deze te veranderen.  Protestliedjes zijn vaak een eigen leven gaan leiden en zo populair geworden dat iedereen ze kent en kan meezingen. Tijdens het huiskamerconcert zal dit dan ook gegarandeerd gebeuren. Working class hero, The Partisan, Where have all the flowers gone, Bella Ciao en This land is your land worden naast tal van andere liedjes gezongen. Van elk lied wordt de geschiedenis verteld, die soms zelfs terug gaat tot de middeleeuwen.
 
Liedjes van Ton
Tijdens dit programma zingt Ton liedjes waarvan hij zelf de tekst en/of muziek heeft geschreven. Enkele liedjes van de "Aope Deure" tour zijn opnieuw in het programma opgenomen. Ook worden liedjes van de oudere CD's van Ton gezongen. Natuurlijk worden ook enkele nieuwe liedjes en liedjes uit de Driesjtuveropera, het Noormannenschouwspel en de Nuuj Baedeleers gezongen.