Hans Paul Ton

Hans Emmen, Paul Weelen en Ton Custers presenteren een even gevarieerd als geraffineerd repertoire van Limburgstalige luisterliedjes, waarbij ze elkaar ondersteunen en begeleiden met een uitgebreid instrumentarium.

Hans Emmen komt uit Maastricht. Hij werkt als orthopedisch schoenmaker. Met zijn Hans Emmen Trio nam hij al menig CD op. Zijn liedjes zijn een mengeling van tekstuele vondsten, humoristische verhalen en muzikale hoogstandjes. Hij won het Mooi Limburgs Festival en kreeg een onderscheiding van de Nach van ’t Limburgse leed voor zijn eigenzinnige muziek. Zijn liedjes worden ook uitgevoerd door tal van andere artiesten.

Paul Weelen komt uit Kerkrade. Hij is uitgever en schrijver. Hij speelde voor dialectgroepen als Weerwaas, Ramsj, Toepjoep en Oes de Ef het hele repertoire en schreef romans, verhalenbundels en musicals. Hij behaalde prijzen op festivals als Een mooi liedje en kreeg dit jaar nog de Jo Hansenprijs. Hij was jarenlang de organisator van de LiLiLi-daag.

Ton Custers komt uit Swalmen. Hij is beleidsadviseur op het gebied van zorg en welzijn en bedenker van spellen. Daarnaast schrijft hij liedjes, opera’s, musicals en treedt heel vaak op in steeds wisselende samenstellingen. Hij maakt vanaf 1982 dialectmuziek van rock tot luistermuziek. Zijn motto luidt: Es te neet gluifs, mós se ’t neet zinge. Hij brengt geloofwaardige verhalen op melodie.